Menu
Liberaal voor ondernemers, sociaal voor ouderen

GASTON DE JONG

30 apr 2015  |  Kandidaten

Mijn naam is Gaston de Jong, ik ben 52 jaar en gehuwd met José. Wij hebben 2 nog thuiswonende kinderen Arthur (25) en Silvie (23 jaar). Ik ben jurist van beroep en gespecialiseerd en werkzaam in het Nederlands sociaal zekerheidsrecht.
Waarom ben ik politiek actief geworden? Ik vind Breda een geweldige stad om te leven, te werken en te wonen en wil graag mijn steentje bijdragen om dat zo te houden en waar mogelijk te verbeteren. Vandaar dat ik politiek actief geworden ben ik Breda. De afgelopen 4 jaar was ik enig raadslid en fractievoorzitter van TrotsopNederland, maar als eenmanspartij merk je al snel dat er teveel in een grote stad als Breda gebeurt om daar kwalitatief echt een goede bijdrage aan te kunnen leveren. Omdat het uitbreiden van de afdeling van TrotsopNederland Breda niet tot de mogelijkheden behoorde, heb ik besloten om daar niet nog eens 4 jaar mee door te gaan en mij aan te sluiten bij een grotere partij. Toen Cees van der Horst zich afsplitste van de VVD en BOB begon, was de keuze voor BOB al snel gemaakt.
Waarom is de keuze op BOB gevallen? De eerste reden is dat BOB een lokale partij is waardoor je, niet gehinderd door de keuzes van de landelijke partijtop, de keuzes kan maken die het beste zijn voor onze stad. Neem bijvoorbeeld de weigering van VVD minister Opstelten om gemeenten te laten experimenteren met het zelf verbouwen en leveren van Wiet, Ten eerste neem je de criminelen dan de wind uit te zeilen, bovendien is 1 op de 4 branden tegenwoordig Wiet gerelateerd (dus het is ook een enorm veiligheidsrisico geworden) en kan je de kwaliteit van de Wiet beter controleren en tot slot kan je als stad ook nog inkomsten genereren. Kortom, een win-win situatie waar je op basis van je gezond verstand alleen maar voor kan zijn, maar waar bijvoorbeeld de plaatselijke VVD-afdeling tegen moet stemmen omdat de landelijke partijtop dat voorschrijft.
Daarenboven komt BOB op voor de belangen van de ondernemers en de ouderen in onze stad. De ondernemers heb je hard nodig om de werkgelegenheid en de economie van de stad op peil te houden. Zonder een gezond ondernemersklimaat krijg je dus ook geen economisch sterke stad, en zonder een economisch gezonde stad heb je ook niet genoeg middelen om de (woon-, leef- werk- en verkeersvoorzieningen in de) stad op peil te houden.
Kortom, het is van cruciaal belang om een gezond ondernemersklimaat te hebben en in stand te houden. Ondernemers moet je dus koesteren en niet plukken via de woz-belasting (eigenaar- en gebruikersdeel) en overbodige vergunningen.
De tweede doelgroep van BOB betreft de ouderen burgers van onze stad. Zij hebben de economie mee opgebouwd en dreigen nu zelf ondersteuning kunnen gebruiken het kind van de rekening te worden, onder andere omdat ze de hedendaagse eisen van de digitale computergestuurde maatschappij over het algemeen niet goed bij kunnen houden. Maar ook door de inkomenspolitiek die vanuit Den-Haag gevoerd wordt, maar ook door de nieuwe bezuinigen die door het overhevelen van de AWBZ- zorg naar de WMO ook over de ruggen van de ouderen driegt te worden doorgevoerd.
Ik wil meehelpen om die dreiging af te wenden en de ontwikkelingen op dat gebied in goede banen te leiden. Daarom was voor mij de keuze voor BOB snel gemaakt.

WORD LID

Wil je Breda ook veranderen?
Word dan lid van BOB!

DOWNLOADS

Binnenkort online

CAMPAGNETEAM

Sta je achter de standpunten van BOB en heb je van 1 uur tot heel veel tijd?